Website TemplatesWeb HostingWeb Hosting
Datum, návštěvnost



Přihlášení do systému



Reklama

Úspěšná reprezentace na Zahradě písní v Praze

V sobotu 9. dubna 2011 se sbory Modrásci a Puellae cantantes zúčastnily 6. ročníku celostátní soutěžní přehlídky dětských sborů "Zahrada písní", kterou pořádá dětský sbor Svítání ve spolupráci s Unií českých pěveckých sborů.
Akce se konala stejně jako v předchozích letech v pražském Kulturním centru Zahrada. Program byl rozdělen do několika bloků podle kategorií.
Modrásci se zúčastnili soutěžního klání ve 2. věkové kategorii, kde se nakonec umístili v bronzovém pásmu. Koncertní sbor Puellae cantantes se pak ve své 3. kategorii umístil ve zlatém pásmu s nejlepším hodnocením a ještě získal zvláštní cenu poroty za úpravu a provedení moravské lidové písně "Na osice listí vadne". Porota při závěrečném hodnocení nešetřila superlativy a Puellae cantantes tak opět potvrdily vysokou úroveň svého umění.
Účast na Zahradě písní však byla pro nás teprve přípravným kolem na letošní Svátky písní v Olomouci, kde letos Puellae cantantes vystoupí hned ve čtyřech kategoriích. Pokud i tam obhájí vysoké hodnocení z minulých let, začnou se litoměřické "Zpívající dívky" s konečnou platností připravovat k účasti na sborové olympiádě, která se bude konat v létě 2012 v USA.



Puellae cantantes na Facebooku

Aktualizováno (Neděle, 14 Říjen 2012 01:53)