Website TemplatesWeb HostingWeb Hosting
Datum, návštěvnost



Přihlášení do systému



Reklama

Puellae cantantes zazářily na mezinárodní soutěži

Ve dnech 10. a 11. června 2011 se sbory Puellae cantantes, Modrásci a Syrinx již poněkolikáté zúčastnily prestižního mezinárodního soutěžního festivalu Svátky písní v Olomouci.

Litoměřické "Zpívající dívky" se soutěže zúčastnily hned ve čtyřech kategoriích - dětské sbory do 16 let, mládežnické sbory do 19 let Superior (s povinnou skladbou), populární hudba a folklór a capella. Ve všech kategoriích sbor získal zlatou medaili a byl nominován do soutěže o absolutního vítěze festivalu. Tam v konkurenci dalších pěti sborů z Itálie, Singapuru, Polska, Finska a ČR obsadil krásné 2. místo. Modrásci si vyzpívali stříbrnou medaili v kategorii dětských sborů do 12 let a Syrinx zlatou medaili v kategorii komorních sborů Superior. Syrinxu nakonec unikla nominace do Grand Prix o jediný bod. Opět jsme si laťku posunuli o něco výš a dnes se dá říci, že se malý sbor z malého města po všech stránkách vyrovnal nejlepším českým sborům zvučných jmen, a to v podmínkách, které se ani zdaleka nepodobají jejich možnostem a při relativně nepatrné finanční podpoře ve srovnání s konkurenčními sbory z celého světa.

Z úst domácích i zahraničních porotců zněla na adresu všech našich sborů jen samá chvála a Puellae cantantes sklidily veliký obdiv za to, s jakým nasazením jen v jednom dni vystoupily celkem čtyřikrát s naprosto odlišným programem. Byla to tedy jakási zátěžová zkouška před plánovanou účastí na sborové olympiádě v roce 2012 v USA. Věříme, že se nám podaří získat dostatečnou podporu města i kraje, případně najít vstřícné sponzory, abychom se největší světové sborové soutěže mohli zúčastnit a prezentovat tak litoměřický sborový zpěv na skutečně celosvětové úrovni.

V Olomouci si na své přišlo i zbrusu nové sborové oblečení, které jsme vyzkoušeli v obou zatím dostupných variantách. Puellae cantantes tak sklízely obdiv nejen v koncertním sále, ale kdekoliv se ve městě ukázaly. Převlek na kategorii populární hudby už všemu jen dodal na dokonalosti.
Video - Dancing Queen
Video - Adiemus (finále)
Video - This little Babe

Výsledková listina
Fotogalerie Svátky písní Olomouc 2011
Oficiální stránky festivalu s on-line reportáží

Aktualizováno (Neděle, 14 Říjen 2012 01:23)