Website TemplatesWeb HostingWeb Hosting
Datum, návštěvnost



Přihlášení do systému



Reklama

Modrásci poprvé v zahraničí

Přípravný sbor špičkového litoměřického dívčího sboru Puellae cantantes, Modrásci, absolvoval během uplynulého víkendu svůj historicky první zahraniční zájezd, a sice do Grodziska Mazowieckého nedaleko Varšavy. Hostitelem tohoto výborného litoměřického dětského sboru byl tamní dětský pěvecký sbor Bogorya, se kterým koncertní sbor Puellae cantantes spolupracuje už od roku 2008. Přípravný sbor Bogorya navštívil Litoměřice na konci června 2011 a během právě uplynulého víkendu Modráskům jejich pohostinnost oplatil.

V pátek děti navštívily rodiště polského národního skladatele Fryderyka Chopina v Želazowej Woli a následně nedaleký skanzen polské venkovské architektury u Łowicza. Večer se uskutečnil koncert přípravného i koncertního sboru Bogorya a Modrásků. Litoměřické zpěvačky sklidily za své vystoupení veliký a upřímný potlesk i mnoho pochval. Ještě v sestavě, v jaké se sbor zúčastnil olomouckých Svátků písní v červnu, se předvedl v té nejlepší možné kondici.

Sobotu strávily litoměřické děti z velké části ve Varšavě, kde navštívily staré město a královské zahrady v Lazienkách, což bylo letní sídlo polských králů. Večer ještě proběhlo společné setkání obou sborů v kulturním centru v Grodzisku a potom se děti odebraly do hostitelských rodin, kde strávily třetí a poslední noc před dlouhou cestou domů.

Aktualizováno (Neděle, 14 Říjen 2012 02:06)